Odobrena tender-privatizacija Dnevnika

Izvršno veće Vojvodine prihvatilo je danas da preduzeće za novinsko-izdavačku delatnost “Dnevnik” ho

07. Mar 2006

Reading Time: < 1 minute

Izvršno veće Vojvodine prihvatilo je danas da preduzeće za novinsko-izdavačku delatnost “Dnevnik” holding iz Novog Sada bude prodato na tenderu. U saopštenju sa sednice navodi se da je pokrajinska vlada prihvatila informaciju Pokrajinskog sekretarijata za privatizaciju o statusu i inicijativi za privatizaciju “Dnevnika”, uz napomenu da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je tender sa ekonomskog stanovišta “najcelishodniji i najuspešniji” način privatizacije.
Usvojena je i informacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu o osnivanju Odeljenja filmske arhivske građe u Muzeju Vojvodine, “čime će biti sprečena dalja degradacija i propadanje arhivskog materijala i zaštita vojvođanske filmske baštine, koja danas nije uslovno smeštena”. Kako je odlučeno, polovina od 24 miliona dinara potrebnih za ustanovljavanja Odeljenja filmske arhive biće iz pokrajinskog budžeta, dok će ostatak obezbediti republički organi i donatori.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo i socijalnu politiku Miloš Lučić, podneo je Izvršnom veću informaciju o realizaciji “Bazara zdravlja”, projekta neformalnih susreta lekara sa korisnicima usluga sistema zdravstvanog osiguranja.
“Kontakti van zdravstvenih institucija i radnog vremena znatno su doprineli poboljšavanju kvaliteta i efikasnosti usluga u zdravstvu, posebno kada je reč o lokalnim domovima zdravlja, koji predstavljaju osnovni nivo pružanja usluga pacijentima”, navodi se u saopštenju.
Nezvanični susreti lekara i njihovih pacijenata održani su u ukupno 16 zdravstvenih institucija u Vojvodini i u njima je učestvovalo 450 zdravstvenih radnika.
“Iako je reč o projektu koji ne zahteva posebna ulaganja, efekti su višestruki, a posebna pažnja posvećena je planiranju porodice i stvaranju bolje atmosfere kada su u pitanju roditelji sa prvim detetom, ali i oni sa troje, četvoro ili više dece”, navodi se u saopštenju.

Print Friendly, PDF & Email