Kritika gostovanja člana Obraza na RTS

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je oštro kritikovala pojavljivanje predstavnika Otačastvenog pokret

07. Mar 2006

Reading Time: < 1 minute

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je oštro kritikovala pojavljivanje predstavnika Otačastvenog pokreta Obraz u emisiji “Ključ” Radiotelevizije Srbije (RTS).
“Nedopustivo je da televizija koja bi trebalo da bude javni servis svih građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, daje medijski prostor pojedincima i organizacijama koji svojim nastupom raspiruju međunacionalnu netrpeljivost i mržnju”, navodi se u saopštenju LSV.
LSV je podsetila da je Skupština Vojvodine krajem prošle godine od nadležnih zatražila da zabrane delovanje organizacije Obraz, na osnovu informacije policije, “u kojoj je ova organizacija okarakterisana kao klerofašistička.
LSV je navela da razloge za koncepciju emisije “Ključ” treba tražiti u činjenici da su neki od visokih funkcionera vladajuće Demokratske stranke Srbije (DŠ) učestvovali u stvaranju i ideološkom profilisanju “Obraza”, poput portparola Andreje Mladenovića i visokog funkcionera stranke Radoša Ljušića.
“Ne treba gubiti iz vida ni činjenicu da je i sam premijer Srbije Vojislav Koštunica svojevremeno pisao za časopis ‘Obraz’, iz koga se kasnije razvila istoimena organizacija”, piše u saopštenju.

Print Friendly, PDF & Email