Kikindske novine u novom preduzeću

Kikindske vlasti izdvojile su danas iz lokalne medijske kuće novinsku delatnost i formirale posebno preduzeće koje ć

07. Mar 2006

Reading Time: < 1 minute

Kikindske vlasti izdvojile su danas iz lokalne medijske kuće novinsku delatnost i formirale posebno preduzeće koje će biti ponuđeno na prodaju, jer 23. aprila ističe rok za privatizaciju štampanih medija u Srbiji. U okviru novog Novinsko-izdavačkog javnog preduzeća (NIJP) Kikinda izlazi sada opštinski nedeljnik “Kikindske novine”. Taj list do sada je bio u sastavu javnog preduzeća Informativni centar Kikinda (ICK).
Član Opštinskog veća zadužen za kulturu i informisanje Sreten Kiurski izjavio je danas na sednici Skupštine opštine Kikinda da je novo preduzeće nastalo izdvajanjem iz ICK da ne bi išlo na formalnu podelu. Pošto i štampani medij i radio koriste istu zgradu ICK, odlučeno je da zdanje u Ulici generala Drapšina broj 20 bude izuzeto iz postupka privatizacije, što omogućavaju Zakon o privatizaciji i Zakon o javnim preduzećima.
Odbornik Demokratske stranke Savo Dobranić upitao je ko će hteti da kupi preduzeće koje nema gotovo ništa osim zaposlenih, na šta je Kiurski odgovorio da su “Kikindske” brend sa tiražom od 4.500 primeraka. Zaposlene koji će ostati u ICK, radi obavljanja radijske delatnosti, kao i one koji će biti preuzeti na rad u NIJP utvrdiće upravni odbor.
Voditeljka privatne TV Rubin u Kikindi Stanislava Hrnjak predložena je za vršioca dužnosti direktora NIJP.
Predsednica Upravnog odbora postala je Jelena Božić, a nadzornog odbora Milanka Pantić.

Print Friendly, PDF & Email