Bezumna medijska histerija

Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je danas da je u Srbiji, nakon smrti Slobodana Miloševića, došlo do “medi

15. Mar 2006

Reading Time: < 1 minute

Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je danas da je u Srbiji, nakon smrti Slobodana Miloševića, došlo do “medijske histerije” i “bezumnog veličanja politike zločina”, koji će ostaviti “nesagledive posledice na društvo koje se još nije oporavilo od trauma iz vremena njegove vladavine.
“Povodom medijske histerije koja je usledila u Srbiji nakon smrti Slobodana Miloševića… FHP podseća da je upravo za vreme njegove vladavine došlo do serije ratova i razaranja na teritoriji bivše SFRJ, a da je sam Milošević pred Haškim tribunalom bio optužen za njihovo aktivno podsticanje, uključujući tu i najtežu optužbu, genocid”, ističe se u saopštenju.
FHP, takođe, podseća da je period Miloševićeve vladavine, ujedno, i period potpunog uništenja srpske privrede i razaranja srpskog društva, period potpunog izopštavanja iz sveta i Evrope i moralnog i socijalnog sunovrata.
“Zbog svega ovoga smatramo da naknadno veličanje Slobodana Miloševića i besramno relativizovanje njegove uloge u nedavnoj istoriji ovih prostora predstavlja opasan pokušaj prekrajanja istorije”, napominje se u saopštenju.

Print Friendly, PDF & Email