Pink M bez licence u Crnoj Gori?

Direktor Agencije za radio-difuziju Crne Gore Abaz Džafić izjavio je da će savetu te agencije “najverovatnije

19. Feb 2006

Reading Time: < 1 minute

Direktor Agencije za radio-difuziju Crne Gore Abaz Džafić izjavio je da će savetu te agencije “najverovatnije predložiti potpuno oduzimanje licence za emitovanje programa Pink u Crnoj Gori”. “Pink M nije do 18. februara opremio prenosivi studio u Crnoj Gori i u njemu proizvodio 51 odsto programa koji ovde emituju. Pošto to nisu uradili, prekinuto je emitovanje informativnih emisija te televizije iz Beograda i neće im biti dozvoljeno dok ovde ne naprave studio”, kazao je Džafić za današnje podgoričke “Vijesti”.
On je dodao Pink da do sada nije uradio ništa što bi bio znak da namerava da se prilagodi pravilima ponašanja koja vladaju za sve medije, i najavio da će najverovatnije savetu ARD predložiti da mu se oduzme licenca.
(Vlasnik Pinka Željko) “Mitrović može da pije kafu s (premijerom Srbije Vojislavom) Koštunicom i to nas ne zanima, jer se ne bavimo politikom. Još manje nas interesuje politizacija i priča o navodnim razlozima prekida emitovanja informativnog programa Pink M u Crnoj Gori. Nas samo zanima poštovanje pravila koncipiranih u medijskim zakonima koje jednako važe za sve medije”, kazao je Džafić. On je rekao da se ne može dozvoliti da Pink jedini u Crnoj Gori prenosi signal preko satelita, a da svi ostali to rade po zakonu iz propisno uređenih studija preko zemaljskih predajnika.
“Ne može se smatrati studijom improvizacija koju je Pink napravio u Budvi i iz koje emituje deo jutarnjeg programa”, rekao je direktor crnogorske Agencije za radio-difuziju.

Print Friendly, PDF & Email