Mihal Ramač novi glodur “Danasa”

Glavni i odgovorni urednik beogradskog lista “Danas”, nakon odlaska Grujice Spasovića na dužnost amba

14. Feb 2006

Reading Time: < 1 minute

Glavni i odgovorni urednik beogradskog lista “Danas”, nakon odlaska Grujice Spasovića na dužnost ambasadora SCG u Bosni i Hercegovini, biće Mihal Ramač. Kako se navodi u saopštenju iz “Danasa”, nakon jučerašnje odluke Upravnog odbora preduzeća “Dan Graf”, izdavača lista, Ramač će preuzeti dužnost posle 20. februara.
Mihal Ramač rođen je 1951. u Ruskom Krsturu. Diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Profesionalni novinar je od 1975. godine a stalni kolumnista “Danasa” od 1999. godine.
Radio je u “Ruskom slovu”, “Dnevniku” i “Nezavisnom”, bio glavni i odgovorni urednik dnevnih listova “Naša Borba” i “Vojvodina”, stalni dopisnik Radija Slobodna Evropa i agencije Ukrinform.
Jedan je od osnivača Nezavisnog društva novinara Vojvodine i dobitnik novinarskih nagrada “Stanislav Staša Marinković”, “Svetozar Miletić” i “Svetozar Marković”.
Ramač je objavio šest zbirki pesama i dve knjige političkih eseja. Govori engleski, italijanski, ukrajinski, poljski, slovački, a prevodi i sa latinskog i starogrčkog.

Print Friendly, PDF & Email