Anonimne pretnje “Hrvatskoj riječi”

Članovima redakcije subotičkog nedeljnika “Hrvatska riječ” upućene su četiri anonimne telefonske pr

03. Feb 2006

Reading Time: < 1 minute

Članovima redakcije subotičkog nedeljnika “Hrvatska riječ” upućene su četiri anonimne telefonske pretnje smrću, sa uvredama na nacionalnoj osnovi, saopštili su danas predstavnici te medijske kuće.
Dve službenice “Hrvatske riječi”, koje su jedine bile juče u redakciji, obavestile su policiju već posle prve pretnje.
Jedna od njih, Zdenka Sudarević, koja se javila na prva dva poziva, rekla je agenciji Beta da joj je mlađi muški glas, pominjući ustaše, najpre rekao da će “doći i sve poklati”, upućujući i psovke na njen račun.
“U drugom pozivu, koji je usledio nešto kasnije, rečeno je: ‘Pomoz’ Bog, ustaše jedne, prestanite pisati, smradovi ustaški, marš'”, rekla je ona, dodajući da se na treći poziv, koji je bio još vulgarniji, javila njena koleginica.
Posle niza vulgarnosti i uvreda na nacionalnoj osnovi u prva tri poziva, u četvrtom je usledila pretnja: “Pošto znam da ste me snimali, sada ću vam uletiti i razbiću vam ustaške face”, posle čega su dve radnice otišle iz kancelarije.
Direktor i urednik “Hrvatske riječi” Zvonimir Perušić izjavio je da ga je policija danas obavestila da je “istraga u toku”.
On je podsetio da je “Hrvatska riječ” s pretnjama bila suočena i pre dve godine.
“Na žalost, nikada nismo saznali ko je to bio. Iskreno se nadam da ćemo ovoga puta imati nešto više informacija”, rekao je Perušić.

Print Friendly, PDF & Email