TV Panovizija uklonjena iz kabla

Vršačka televizija Panovizija danas je, na zahtev lokalne vlasti, uklonjena iz ponude kablovsko-distributivnog si

18. Jan 2006

Reading Time: < 1 minute

Vršačka televizija Panovizija danas je, na zahtev lokalne vlasti, uklonjena iz ponude kablovsko-distributivnog sistema “SBB Srpske kablovske televizije”. U lokalnoj poslovnoj jedinici SBB agenciji Beta potvrdili su da su TV Panoviziju uklonili na pisani zahtev lokalne vlasti, navodeći da nisu ovlašćeni da daju informacije, dok je kabinet predsednika opštine Jovice Zarkule negirao da je takav zahtev poslat. Prema nezvaničnim informacijama, lokalna vlast zatražila je od Saveta Republičke radiodifuzne agencije da zabrani emitovanje TV Panovizija, jedine od tri stanice u Vršcu koja je omogućila opoziciji da iznosi kritike na račun vladajuće koalicije.
TV Panovizija izrazila je protest u saopštenju zbog, kako je navela, “najnovijih napada” lokalne vlasti na tu kuću i ograničavanja slobode medija.
Prema navodima te stanice, vladajuća koalicija, koju čine Pokret “Vršačka regija – Evropska regija”, Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije i radikali, ne preza ni od čega da bi “ugušila slobodnu misao i slobodu medija”.
“Iako je aktuelna politička vlast u svojim programima potencirala evropski razvoj opštine Vršac ovakav pristup medijima udaljava grad kako od evropskih, tako i od civilizacijskih standarda informisanja. Ponovo su na sceni metodi režima Slobodana Miloševića kojima se uskraćuje pravo građana na slobodno i nepristrasno informisanje”, navela je TV Panovizija.
Kablovski sistem u Vršcu pokriva 80 odsto teritorije te opštine.

Print Friendly, PDF & Email