Vranjski novinari traže zaštitu

Novinari iz Vranja najavili su danas da će zatražiti pomoć i zaštitu od profesionalnih organizacija, zbog “nap

12. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

Novinari iz Vranja najavili su danas da će zatražiti pomoć i zaštitu od profesionalnih organizacija, zbog “napada na medije” predsednika opštine Vranje Miroljuba Stojčića. Stojčić je nedavno uputio pismo vršiocu dužnosti Televizije Beograd Aleksandru Avramoviću da u “roku od 30 dana ponudi nova kadrovska rešenja” u vranjskom dopisništvu Radiotelevizije Srbije (RTS), jer, kako je ocenio, “novinari RTS-a marginalizuju sve akcije lokalne vlasti”.
Novinari su u vranjskom Medija centru rekli da će zbog straha od novih Stojčićevih “avantura”, apel za pomoć uputiti na više od 100 adresa profesionalnih i drugih organizacija u zemlji i inostranstvu. “Za ovu vlast ne postoji odrednica ‘profesionalno novinarstvo’. Za njih je novinarstvo dobro samo kada je poslušničko. U suprotnom, novinarstvo je neprijatelj kojeg bi trebalo uništiti ne birajući sredstva”, rekao je vlasnik lista “Vranjske” Vukašin Obradović.
Novinari su zatražili i “hitan prijem” kod Stojčića, i naveli da će se “osećati pozvanim na razgovor” kod predsednika opštine Vranje, ako on odbije razgovor.

Print Friendly, PDF & Email