Savet traži izjašnjenje o frekvencijama

Savet Republičke radiodifuzne agencije zatražio je od Agencije za telekomunikacije da odmah razmotri Plan raspodel

08. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

Savet Republičke radiodifuzne agencije zatražio je od Agencije za telekomunikacije da odmah razmotri Plan raspodele frenkvencija za emitovanje programa na nacionalnom nivou, koji postoji već više od dva meseca, i da ga uputi nadležnom ministarstvu na usvajanje, saopšteno je danas. “Ukoliko Agencija za telekomunikacije hitno ne uputi plan raspodele frekvencija nadležnom ministarstvu na razmatranje, ili ne iznese sasvim konkretne primedbe sa predlogom kako da se one brzo reše, Savet će zatražiti da primenu zakonskih odredbi po kojima ministarstvo za kapitalne investicije može da preuzme ingerencije Agencije”, navodi se u saopštenju Saveta radiodifuzne agencije.
Zamenik predsednika Saveta Aleksandar Vasić rekao je za agenciju Beta da je zahtev Agenciji za telekomunikaciji upućen početkom ove nedelje i da im je dat rok od sedam dana, ali da još nije dobijen odgovor.
Na sednici održanoj u sredu Savet radiodifuzne agencije konstatovao je da su se stekli svi uslovi za raspisivanje javnog konkursa za izdavanje dozvola za emitovanje programa na nacionalnom nivou.
“Jedini uslov koji nije do kraja ispunjen je utvrđivanje plana raspodele koji utvrđuje Republička agencija za telekomunikacije a donosi Ministarstvo za kapitalne investicije”, navodi se u saopštenju.
Savet je zatražio od Agencije za telekomunikacije da saopšti sve eventualne primedbe na postojeći predlog Plana raspodele u konkretnoj formi kako bi se izbeglo ugrožavanje poštovanja rokova.
Takođe se podseća da je rok za sređivanje stanja u sferi radiodifuzije, transformaciju Radio-televizije Srbije i izdavanje dozvola za emitovanje do kraja godine.

Print Friendly, PDF & Email