Plaćaju RTS, gledaju HTV

U Ljuboviji nijedan program RTS, sem satelitskog, ne može normalno da se gleda. Pola grada ne može uopšte da ga gleda, a d

01. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

U Ljuboviji nijedan program RTS, sem satelitskog, ne može normalno da se gleda. Pola grada ne može uopšte da ga gleda, a druga polovina sliku samo nazire. U selima je situacija još gora. U većini sela program RTS nisu mogli nikada da gledaju. Ali zato mogu bez problema da gledaju programe hrvatske i bosanske televizije. Ljudi se pitaju kome treba da plaćaju pretplatu, RTS ili HTV.
Zašto je to tako već duže vreme niko ne zna.
– Neverovatno je da treba da platimo nešto što nemamo. Pa valjda treba prvo da imamo sliku pa onda da platimo. Znaju li odgovorni u RTS da mi deceniju nijedan program Radio Beograda ne možemo da čujemo. A treba platiti i radio u kolima – ogorčen je Dragan Arslanovski, radnik iz Ljubovije.
– Imam strujomer na pumpi za vodu. Da bih se oslobodio plaćanja pretplate na njega, treba mi tona papirologije. Više traže nego oni pre njih. A programa nema – kaže Miladin Milanović iz Čitluka.
Po rečima Rada Ignjatovića, zamenika predsednika opštine, biće upućen dopis RTS i nadležnom ministarstvu u kome će se tražiti da se meštanima Azbukovice obezbedi kvalitetan prijem signala RTS.
Sela Zarožje, Rastište, Jagoštica, Zaovine i mnoga druga u opštini Bajina Bašta takođe uopšte nemaju signal RTS. Neki od njih nemaju čak ni tehničkih mogućnosti za to, pa je više nego apsurdno ispostavljati im račun za TV pretplatu. Meštani su listom najavili da pretplatu neće plaćati, jer su “dovoljno kažnjeni što žive u državi čiju televiziju ne mogu da gledaju”.

Print Friendly, PDF & Email