Objavljen prospekt lista “Zrenjanin”

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je prospekt novinske kuće “Zrenjanin”, javnog opštinskog p

28. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je prospekt novinske kuće “Zrenjanin”, javnog opštinskog preduzeća, koje bi trebalo da bude privatizovano do aprila 2006. godine. U prospektu nisu navedeni finansijski pokazatelji i rokovi za prodaju 70 odsto društvenog kapitala te informativne kuće, već samo podaci o broju zaposlenih i imovini.
NIJP “Zrenjanin” izdaje istoimeni nedeljni list u tiražu od 12.000 primeraka, u firmi je stalno zaposleno 37 radnika, a prikazana imovina su lokal od 17 kvadratnih metara, četrdesetak računara i putničko vozilo “opel vektra” staro 10 godina.
Direktor firme Vojislav Došen kazao je agenciji Beta da je knjigovodstvena vrednost te medijske kuće oko 45.000 evra, i dodao da još nema informacija o početnoj ceni, kao ni o zainteresovanim kupcima.
“U razgovorima koje smo do sada imali sa osnivačem preduzeća i ljudima iz agencije insistirali smo samo da se spreči mogućnost da ovu kuću sa dugom tradicijom i tiražnom novinom kupi za male pare neko kome novinarstvo nije profesija”, kazao je o Došen.

Print Friendly, PDF & Email