Kažnjene Borske novine

Opštinski sud u Boru kaznio je “Borske novine” zbog teksta u kojem je oklevetan poslanik Srpske radikaln

07. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

Opštinski sud u Boru kaznio je “Borske novine” zbog teksta u kojem je oklevetan poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) u republičkom parlamentu Branislav Rankić, saopšteno je danas. Rankić je na konferenciji za novinare rekao da je direktor i glavni i odgovorni urednik “Borskih novina” Dušica Radulović kažnjena sa 300.000 dinara zbog klevete i uvrede časti i pisanja, kako je saopšteno, “na osnovu lične mržnje”. On je kazao da je u tekstu, koji je napisao autor potpisan kao Borsko Radojević lažno naveo da Rankić poseduje trospratnu kuću u Paraćinu i da u svakom čoveku vidi neprijatelja jer mu je borski dim “ispravio moždane vijuge”.
Rankić je naveo da je sud utvrdio da Borsko Radojević ne postoji, i da se osnovano sumnja da je tekstove pisao Miroslav Radulović, sadašnji vrsilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Štampa radio i film”, inače suprug urednice “Borskih novina”. Poslanik SRS je rekao da će se na presudu žaliti Okružnom sudu u Zaječaru, budući da je od Borskih novina zatražio odštetu od dva miliona dinara.
Radulović nije želeo da komentariše presudu i optužbe radikala, ali je rekao da će konferenciju za novinare sazvatni kada bude stigla presuda.
Zbog načina izveštavanja, “Borske novine” su sredinom devesedestih godina, dobile nagradu “Dušan Bogavac”, priznanje koje se dodeljuje za hrabrost u informisanju.

Print Friendly, PDF & Email