ITN se zatvara u januaru

Britanska grupa emitera ITV PLC saopštila je danas da će naredne godine zatvoriti svoj kanal ITN koji 24 časa emituje ve

14. Dec 2005

Reading Time: < 1 minute

Britanska grupa emitera ITV PLC saopštila je danas da će naredne godine zatvoriti svoj kanal ITN koji 24 časa emituje vesti, posle nekoliko meseci spekulisanja o teškoćama za opstanak tog programa. Servis, koji je počeo emitovanje 2000. godine kao ITN News Channel, uvideo je da je teško da privuče gledaoce pored jakih ponuda kanala Bi-Bi-Si News 24 i Skay News, koji su deo britanske Sky grupe emitera PLC, satelitskog emitera, u kome je vlasnik jednog dela Rupert Merdok (Murdoch).
Portparol ITN-a Katrin Holand rekla je da će ITN završiti emitovanje krajem januara, kao i da će više od 70 osoba ostati bez posla.
Holandova je rekla da se zatvaranje nije odraz kvaliteta ITN njuza, posle godinu dana “dobrih i eksluzivnih informacija”, ali da je visoka cena distribuiranja.
Ona je dodala da je ITV u obavezi da pruža jak bilten vesti preko svog kanala za emitovanje i da će zatvaranje 24-ročasovnog kanala dozvoliti ITV da investira ekstra dva miliona funti kako bi kreirala novi bilten vesti za svoje kanale ITV2 i ITV3.
Direktor televizije za ITV Sajmon Šeps (Shaps) rekao je da je emiter spreman da ponudi informativne servise na različite načine kako bi izašao u susret zahtevima gledalaca.

Print Friendly, PDF & Email