Vređani novinari

Dopisnici beogradskih medija i lokalnih glasila danas su napuštili konferenciju za novinare Opštinskog odbora (OO)

29. Nov 2005

Reading Time: < 1 minute

Dopisnici beogradskih medija i lokalnih glasila danas su napuštili konferenciju za novinare Opštinskog odbora (OO) Srpskog pokreta obnove u Gornjem Milanovcu zbog uvreda koje su izrečene na njihov račun od članova i odbornika lokalnog parlamenta iz te partije. Povod za uvrede bilo je pisanje “Večernjih novosti” da je nova odbornička većina u Skupštini opštine, za vršioca dužnosti direktora lokalne televizije imenovala predsednika OO SPO Božidara Vučetića, suprotno zakonu o radiodifuziji, jer predsednik političke partije ne može da bude na čelu javnog preduzeća za informisanje.
Odbornik Ljubinko Drašović rekao je da je Vučetić podneo ostavku na mesto predsednika 14. oktobra, danom imenovanja, a da su “novinari lažovi i da rade po diktatu”. Novinari su pokušali da objasne da to nije tačno, jer im je pre tri dana sam Vučetić izjavio da nije upoznat sa tim članom zakona, ali su uvrede nastavljene pa su svi novinari napustili konferenciju.
Predsednik Aktiva novinara Gornjeg Milanovca, Petar Jeremić, o tom slučaju je obavestio Udruženje novinara Srbije sa zahtevom da se stane na put vređanju i omalovažavanju koje dolazi iz stranke čiji je član ministar za informisanje. On je rekao da je imenovanje Vučetića “klasično kršenje zakona” što su novinari samo konstatovali.

Print Friendly, PDF & Email