U Pragu počinje Medija forum MDLF

U Pragu večeras počinje tradicionalni “Medija forum” organizacije MDLF za predstavnike nezavisnih me

03. Nov 2005

Reading Time: < 1 minute

U Pragu večeras počinje tradicionalni “Medija forum” organizacije MDLF za predstavnike nezavisnih medija iz 28 zemalja sa svih kontinenata osim Australije. Pored čisto tehničkih tema, vezanih za finansiranje, menadžment i organizaciju redakcija, MDLF organizuje od 4. do 5. novembra u Visokoj poljoprivrednoj školi u Pragu i nekoliko tematskih rasprava o glavnim izazovima koji stoje pred savremenim novinarstvom.
Na pitanje da li je etika u novinarstvu put da se izgube čitaoci, slušaoci, gledaoci i novac pokušaće da odgovore Juri Purgin iz Altapresa, Halid Abu Akir iz AMIN i Mihail Kumok iz “Melitopolske vedomosti”.
O pouzdanosti izvora i povlačenju granice između upotrebe i zloupotrebe, što je bolna tačka novinarstva u većini zemalja u tranziciji, govoriće Ljubica Marković iz agencije Beta, Juri Fedotinov iz radija Eho Moskve i Hoze Ruben Zamora iz “El Periodiko”.
O vrlo aktuelnom pitanju privatizacije medija i ulaska domaćeg i stranog kapitala u tematskom bloku “Dočekati investitora dobrodošlicom?Ili ne?” govoriće između ostalih i Zoran Borčić iz Novog lista i Veran Matić iz B92. Nova organizacija njuzruma ili deska i efekti na uređivačku politiku kao i kvalitet izveštavanja tema je za Dragana Janjića iz agencije Beta i Sandu Savić iz B92.
Medija forum u subotu zatvara blok “Festival propalih ideja – pouke iz sjajnih ideja koje nisu funkcionisale u praksi”. MDLF je od 1996. godine pomogao u 80 projekata više od 50 nezavisnih medija iz 17 zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope, Rusije, Afrike, Azije i Latinske Amerike preko kredita, tehnološkog osavremenjavanja ili obuke mendažmenta a razne projekte ima u još 11 zemalja.

Print Friendly, PDF & Email