Priveden jedan neonacista

Novosadska policija privela je jednog od pripadnika neonacističke organizacije “Nacionalni stroj”,

10. Nov 2005

Reading Time: < 1 minute

Novosadska policija privela je jednog od pripadnika neonacističke organizacije “Nacionalni stroj”, koja je napravila incident na anifašitičkoj tribini na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, potvrdio je Beti izvor iz novosadske policije. Taj izvor je naveo da identitet privedenog neće biti saopšten u interesu istrage, pošto policija traga za ostalim neonacistima, kojih je bilo između 20 i 25.
Izvor iz policije je naveo da je u sinoćnoj tuči tokom antifašističkog rok-koncerta u klubu “Gradilište” u blizini Filozofskog fakulteta jedan mladić teško povređen. Njega je u predelu srca nožem ubo drugi mladić, koji je istim nožem zadao lakše ubodne rane i još četvorici posetilaca koncerta. Izvor iz policije rekao je da najverovatnije ne postoji veza između incidenta s neonacistima i s tučom na koncertu.
I antifašističku tribinu i rok-koncert organizovalla je “Antifašistička akcija Novog Sada”, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma.
Tribinu na koju su upali neonacisti, koji su dizali ruke u znak nacističkog pozdrava, išamarali i izvređali nekoliko posetilaca, nije obezbeđivala policija, pošto, kako su ranije saopštili iz SUP-a Novi Sad, nije bila prijavljena. Nakon upada neonacista, policija je došla na Filozofski fakultet, a nekoliko patrola ostalo je i da obezbeđuje rok-koncert.

Print Friendly, PDF & Email