Pink i dalje najgledaniji

Beogradska privatna TV Pink imala je u oktobru najveći udeo u ukupnom TV auditorijumu u Srbiji, ali nije uspela svojim n

04. Nov 2005

Reading Time: 2 minutes

Beogradska privatna TV Pink imala je u oktobru najveći udeo u ukupnom TV auditorijumu u Srbiji, ali nije uspela svojim novopokrenutim “Nacionalnim dnevnikom” da nadmaši “Dnevnik 2” Radio-televizije Srbije (RTS), pokazuju rezultati merenja gledanosti agencije AGB Nilsen (Nielsen Media Research). TV Pink imala je u oktobru udeo od 23,5 odsto u ukupnom TV auditorijumu, nešto više od Prvog programa RTS-a (23,2 odsto). “Dnevnik 2” RTS-a imao je u oktobru prosečan rejting gledanosti u bilo kom trenutku emitovanja od 18,1 odsto, a “Nacionalni dnevnik” TV Pink, pokrenut krajem septembra, 14,4 odsto.
Centralna informativna emisija RTS-a ostvarila je udeo u ukupnom auditorijumu u oktobru od 39,6 odsto, dok je “Nacionalni dnevnik” TV Pink zabeležio udeo od 33,5 odsto. Od 15 najgledanijih emisija u oktobru, “Dnevnik 2” RTS-a je na četvrtom, a “Nacionalni dnevnik” TV Pink na desetom mestu.
Među najgledanijim emisijama samo su one koje su emitovane na RTS1 i Pinku, pri čemu ih je pet sa RTS-a, a deset sa TV Pink.
Ubedljivo najgledaniji bio je u oktobru prenos fudbalske utakmice SCG-BiH, koji je na TV Pink imao prosečan rejting 28,2 odsto, a udeo u ukupnom auditorijumu 58,3 odsto.
Sledi serija “Bolji život” (RTS1) sa udelom u ukupnom auditorijumu od 48,3 odsto, a zatim fudbalska utakmica za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo između SCG i Litvanije (Pink) sa 46,6 odsto.
Među najgledanijim emisijama u oktobru bila je i serija “Policajac sa Petlovog brda” (RTS1), serija “Maćeha” (Pink), “Sve za ljubav” (Pink), Grand šou (Pink), serija “Ljubav, navika, panika” (Pink), kviz Vikend slagalica (RTS1), film “Tajna porodičnog blaga” (Pink) i serija “Virhinija” (Pink).
RTS1 i Pink ubedljivo su u prednosti po gledanosti u odnosu na ostale TV stanice u zemlji, budući da je BK TV, koja je na trećem mestu, ostvarila udeo u ukupnom TV auditorijumu od 10,7 odsto, B92 7,1, a slede RTS2 (5,5 odsto), RTS3 (2,3), Studio B (1,3 odsto), TV Novi Sad (0,8), niška TV 5 (0,6), Kanal D (0,8) i ostale stanice, koje su ukupno ostvarile udeo u TV auditorijumu od 24,1 odsto.
Sličan odnos je i kumulativno od januara do oktobra ove godine, pri čemu je TV Pink u blagoj prednosti u odnosu na RTS1 po udelu u ukupnom TV auditorijumu. Ta privatna stanica je od početka godine učestvovala u ukupnom auditorijumu sa 22,5 odsto, a RTS1 21,9 odsto.
Podaci o gledanosti TV programa dobijeni su elektronskim merenjem pomoću posebnih merača (piplmetara), ugrađenih u 890 domaćinstava.
Podaci su reprezentativni za kompletnu populaciju Srbije bez Kosova staru četiri i više godina (7.077.914 stanovnika). Prosečan dnevni uzorak činila su 2.954 pojedinca.
Grafikoni o gledanosti TV programa nalaze se na sajtu agencije AGN Nilsen Medija Risrč www.agbnielsen.co.yu

Print Friendly, PDF & Email