Lepa Brena nepoželjna na HTV

Poznata srpska turbo-folk pevačica Lepa Brena neće kako je najavljeno, gostovati televizijskom tok-šou Hrvatske te

09. Nov 2005

Reading Time: < 1 minute

Poznata srpska turbo-folk pevačica Lepa Brena neće kako je najavljeno, gostovati televizijskom tok-šou Hrvatske televizije (HTV) “Ništa osobno” voditeljke Nives Ivanković, jer je njen nastup zabranio urednik Zabavnog programa HTV-a Aleksandar Kostadinov, prenosi internet portal Indeks (Index). Portal tvrdi kako je Kostadinov svoju odluku objasnio rečima da dok je on urednik Zabavnog programa, Brena u njemu neće gostovati, pa tako niti u šou “Ništa osobno”.
“Ne radi se o tome da je ona politički nepodobna, jer to nije slučaj, a kao primer mogu navesti nedavno gostovanje Ljubiše Samardžića u šou ‘Večernja škola’ koji vodi Željko Pervan. Jednostavno, za njenu muziku koja ju je proslavila, po mom mišljenju, nema mesta na HTV-u”, rekao je Kostadinov.
Indeks podseća da je Lepa Brena prošle godine gostovala u šou koji na privatnoj Novoj TV vodi popularna pevačica Alka Vuica, kao i daje ta emisija imala veliku gledanost.
Portparol HTV-a Janoš Remer (Janos Roemer) na zahtev Indeksa da prokomentariše zabranu nastupa Lepe Brene, rekao da je “gospodin Kostadinov urednik na HTV-u i kao takav je referentan za posao kojim se bavi”, te da je “odlučio prema stručnim kriterijima koje ima, a svoju odluku je precizno objasnio”.

Print Friendly, PDF & Email