“Kurir” obmanuo javnost

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srđan Đurić izjavio je danas da je dnevnik “Kurir

09. Nov 2005

Reading Time: < 1 minute

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Srđan Đurić izjavio je danas da je dnevnik “Kurir” obmanuo javnost izveštavanjem o razgovoru ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i srpskog premijera Vojislava Koštunice o Kosovu. “Istina o tim razgovorima u potpunoj je suprotnosti od svega što je navedeno u tekstu ‘Kurira'”, rekao je agenciji Beta Srđan Đurić.
Dnevnik “Kurir” objavio je danas, pozivajući se na izvor iz “samog vrha vlasti”, da je Lavrov predsedniku i premijeru Srbije tokom boravka u Beogradu preneo da Rusija “nema nameru da ulazi u sukob sa Zapadom zbog rešenja kosmetskog problema” i da je i za Srbiju bolje da ne dospe u novu izolaciju zbog Pokrajine.
Prema Đurićevim rečima, Koštunica je izuzetno zadovoljan podrškom koju ruska vlada pruža Srbiji i podrškom svim ključnim principima koje zastupa Vlada Srbije u rešavanju problema Kosova i Metohije.
Đurić je dodao da je, pored zvaničnih razgovora, Koštunica priredio i ručak u čast ruskog diplomate, gde je Lavrov ponovio “nedvosmislenu podršku stavovima Vlade Srbije”.
“Pored grubog obmanjivanja javnosti o sadržaju razgovora, potpuno je neprihvatljiv rečnik kojim se u tom dnevnom listu govori o prijateljskoj i značajnoj zemlji kao što je Rusija. Sigurni smo da su Ruska Federacija i Lavrov uvereni u puno poštovanje koje Vlada Srbije i Beograd imaju prema Ruskoj Federaciji”, rekao je Đurić.

Print Friendly, PDF & Email