NUNS protestuje zbog uvreda

Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro protestuje zbog objavljivanja uvreda i insinuacija koje je na račun novin

22. Oct 2005

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije oštro protestuje zbog objavljivanja uvreda i insinuacija koje je na račun novinara lista “Danas” uputio bivši šef Bezbednosno informativne agencije Goran Petrović. , u intervjuu objavljenom u broju nedeljnika NIN od 20.oktobra 2005.godine ističe se u jučerašnjem saopštenju NUNS.
Udruženje naglašava da “manir vrlo opasnih kvalifikacija, poput ‘rada za obaveštajne službe’ i ‘dokazani narkoman’, nikako ne priliči ozbiljnim ljudima, a kada dolazi od nekadašnjeg šefa jedne od tajnih službi, s razlogom nas dovodi u dilemu da li se ponovo vraćamo u vreme objavljivanja neproverenih tvrdnji iz dosijea”.
– Gospodin Goran Petrović, očigledno iz potrebe za senzacionalizmom, prenebregava činjenicu da postoje i redakcije i novinari koji časno rade svoj posao. NUNS je, takođe, zabrinut i zbog činjenice da je tako ugledan nedeljnik poput NIN-a dozvolio da njegove strane budu poligon za neproverene i neprilične optužbe na račun kolega, a da pri tom onaj ko ih izriče ne odgovara na pitanje autora intervjua. Bojimo se da to doprinosi još težoj situaciji na našem informativnom prostoru, itekako zagađenom brojnim kršenjima etičkih i profesionalnih normi ističe se u saopštenju NUNS.

Print Friendly, PDF & Email