Na red došli i mediji

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu najoštrije je osudio još jedan ispad čelnika lokalne samoupra

27. Oct 2005

Reading Time: < 1 minute

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu najoštrije je osudio još jedan ispad čelnika lokalne samouprave, oličen u javnom nastupu predsednika Pokreta “Vršačka regija Evropska regija” Rajka Miljkova.
Posle progona i otpuštanja sa posla političkih neistomišljenika, šovinističkih ispada člana Opštinskog veća zaduženog za kulturu, neprimerenog etiketiranja predsednice Opštinskog suda u Vršcu, koju su Javno nazivali – “žuta” , na red su došli i mediji – kaže za “Dnevnik” portparol GO LSV Vršac Milan Miletić. Posle konstantnih napada na dopisnika “Dnevnika”, kojem uskraćuju osnovno pravo na rad tako što ga izopštavaju sa svih značajnih zbivanja, a na pojedina mu i zabranjuju ulaz, na tapetu se našla i lokadna televizija “Panovizija”. I to samo zato što, za razliku od ostalih dopisnika raznih novina i drugih lokalnih elektronskih medija, ne pristaju da budu propagandni servis Pokreta “Vršačka regija – Evropska regija”, čiji je tvorac predsednik “Hemofarm” koncerna Miodrag Babić, SPS, SRS i DSS. Za Vršac, šteta je veća kada se u obzir uzme činjenica da u njemu radi preko 70 novinara.
Miletin kaže da oni koji su proizašli ispod Miloševićevog šinjela ne mogu i ne žele da prihvate elementarne principe savremenog sveta, slobodu medija i pravo na drugačije mišljenje.
Mogu sebe da predstavljaju kao zagovornike evropskih vrednosti, da se nazivaju novim imenima, kite evropskim zvezdicama, ali laž se otkrije pre ili kasnije. Sada, kada javnost u Vršcu putem objektivnih novinskih izveštaja saznaje istinu, oni pribegavaju represiji i kršenju osnovnih građanskih sloboda. Interesna grupa koja sebe naziva evropskom, a za vlast se borila isključivo radi zadovoljenja ličnih potreba, uskoro će biti ogoljena pred narodom. Sapleli su se na objektivne medije – istakao je Miletić.

Print Friendly, PDF & Email