Fotelja za utehu

Mesto predsednika Upravnog odbora “Studija B” ostaje Demokratskoj stranci Srbije. Bez rasprave, po sk

26. Oct 2005

Reading Time: < 1 minute

Mesto predsednika Upravnog odbora “Studija B” ostaje Demokratskoj stranci Srbije. Bez rasprave, po skraćenom postupku, a na zahtev samog DSS, Skupština grada je na to mesto postavila Ljiljanu Čolić, čuvenu bivšu ministarku prosvete. Čolićeva je zamenila Gordanu Vitomirov, koju je DSS na to mesto predložio kao nestranačku ličnost. Gordana Vitomirov je i portparol Zorana Drakulića, što je i najverovatniji razlog njene smene.
Ljiljana Čolić je na mestu ministra prosvete provela svega šest i po meseci. Ostavku je podnela sama, ali posle velikog pritiska javnosti. Njeno “upravljanje” obrazovanjem ostaće zapamćeno po “brisanju” Darvinove teorije evolucije. Ukidanje ove lekcije iz udžbenika biologije za osmi razred odjeknulo je u celom svetu.
Publikajoj nije oprostila ni`što je stihove “od kolevke pa do groba najlepše je đačko doba” pogrešno pripisala Desanki Maksimović. Pošto je na svojoj koži najbolje osetila moć medija, Ljiljana Čolić je sada sigurna da će se boriti isključivo za istinito informisanje.
Još nisam preuzela dužnost, ali su me obavestili o odluci – kaže Ljiljana Čolić. Neće biti nikakvih naglih promena. Kao gledalac zalagaću se da sve informacije i vesti budu objektivne i proverene. Ne želim da se nekom desi ono kroz šta sam ja prošla, a to je da medijima kruže dezinformacije o meni.
Od novembra prošle godine, od kako nije ministar, nije obavljala nijednu političku funkciju. Predaje na Filološkom fakultetu i to osmanski jezik i osmansku diplomatiku sa paleografijom. Govori turski, arapski i engleski jezik, a služi se i francuskim.

Print Friendly, PDF & Email