Bez pomirenja u Valjevu

Pokušaj mirenja bivše direktorke i urednice nedeljnika “Napred” Olge Petrović i novinarke tog lista Br

19. Oct 2005

Reading Time: < 1 minute

Pokušaj mirenja bivše direktorke i urednice nedeljnika “Napred” Olge Petrović i novinarke tog lista Branke Osmanović nije uspeo danas pred Opštinskim sudom u Valjevu, pa će glavni pretres biti naknadno zakazan. Izmirenje je odbila Olga Petrović, koja je novinarku tužila za klevetu i uvredu. Branka Osmanović tužena je, između ostalog, i zato što je u otvorenom pismu odbornicima lokalnog parlamenta iznela mišljenje o poslovnoj politici “Napreda” dok je na čelu te medijske kuće bila Olga Petrović.
Novinarka je osumnjičena i da je “autor pamfleta” Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u Valjevu, koja ju je uzela u zaštitu za vreme spora sa Olgom Petrović i ostalim kolegama u redakciji tokom 2004. godine.
Branku Osmanović je, zajedničkom tužbom sa Olgom Petrović, tužio i “Napred”, ali će ta tužba verovatno biti povučena do početka glavnog pretresa, s obzirom da je novi direktor i glavni urednik “Napreda” Jovan Bugarski privremeno vratio na posao Branku Osmanović.
Ona je vraćena na posao iako je pred Opštinskim sudom u Valjevu izgubila radni spor, a o njenoj žalbi još se nije izjasnio Okružni sud u Valjevu.

Print Friendly, PDF & Email