Besplatni kursevi francuskog za novinare

Udruženje frankofonih novinara organizuje besplatne kurseve francuskog jezika za novinare. Kursevi počinju sredi

26. Sep 2005

Reading Time: < 1 minute

Udruženje frankofonih novinara organizuje besplatne kurseve francuskog jezika za novinare. Kursevi počinju sredinom oktobra u Francuskom centru u Novom Sadu. Udruženje frankofonih novinara poziva sve zainteresovane da se jave ili direktno Klodin Mišić u prostorijama Francuskog centra u Pašićevoj 33, ili Bojani Janjušević, sekretaru Udruženja frankofonih novinara, na telefon: 064/26 36 843 ili mejlom: bojanajan@yahoo.fr.
Grupa novosadskih novinara već je pohađala, proletos, jedan besplatan kurs francuskog, u organizaciji Udruženja frankofonih novinara SCG i Francuskog centra. Udruženje frankofonih novinara (l’Union internationale de la presse francophone) međunarodno je udruženje novinara koji govore francuski. Osnovano je još 1950. u Parizu, a danas broji oko 3.000 članova u 110 zemalja sveta. U Srbiji i Crnoj Gori ogranak je osnovan 2003, a u Novom Sadu početkom 2004. godine. Beogradski ogranak već dve godine uspešno, u saradnji s Francuskim kulturnim centrom iz Beograda, organizuje besplatne časove za novinare. Udruženje, u saradnji s ambasadama frankofonih zemalja, organizuje i stručni staž za svoje članove. Dosad, naši članovi boravili su u Švajcarskoj i Francuskoj. U junu ove godine, Udruženje je organizovalo i veliki regionalni seminar na temu «Unapređenje tolerancije u medijima» u kom je učestvovalo dvadesetak novinara iz devet zemalja našeg regiona i šire.
Koristimo priliku da pozovemo kolege koje imaju bilo kakvo znanje francuskog, a žele da se učlane, da se jave ili direktno Bojani Janjušević ili na mejl Udruženja upfscg03vojvodina@yahoo.fr.

Print Friendly, PDF & Email