Takvo ponašanje ne priliči ministru

Ministar prosvete i sporta Srbije Slobodan Vuksanović ocenio je danas da osobi na javnoj funkciji ne priliči ponašanj

16. Aug 2005

Reading Time: < 1 minute

Ministar prosvete i sporta Srbije Slobodan Vuksanović ocenio je danas da osobi na javnoj funkciji ne priliči ponašanje ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića, koji je napao novinare i direktora televizije B92. “Svaki čovek ima neki svoj stil, u privatnom životu takvo ophođenje meni niti je strano niti nesimpatično, ali na javnoj funkciji, bez obzira da li se radi o ministru, direktoru javnog preduzeća ili škole, to ne priliči”, kazao je Vuksanović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Ministar Ilić vređao je juče novinare i direktora televizije B92 Verana Matića navodeći da su “bolesni”, “za psihijatriju” i da bi “trebalo da se leče”.
On je to rekao u odgovoru na pitanje šta će uraditi povodom vređanja i pretnji koje je njegov portparol Petar Lazović prethodno uputio direktoru RTV B92 Veranu Matiću.
Lazović je opsovao novinarku B92, pošto je postavila nekoliko pitanja o povlačenju optužnice protiv Marka Miloševića, i poručio da prenese Veranu Matiću da će ga ubiti, ali je kasnije, na konferenciji za novinare to negirao.
Velimir Ilić je u više navrata napadao novinare i pretio im: tokom 2001. godine verbalno je napao i vređao novinarku B92 Olju Bećković, u oktobru 2002. godine napao je i vređao novinarku TV Čačak a u junu 2003, u studiju je verbalno a potom i fizički napao novinara novosadske televizije Apolo Vladimira Ješića.

Print Friendly, PDF & Email