Smanjenje broja zaposlenih u RTCG

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Radovan Miljanić najavio je danas da će do kraja avgusta biti us

22. Jul 2005

Reading Time: < 1 minute

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Radovan Miljanić najavio je danas da će do kraja avgusta biti usvojen Pravilnik o sistematizaciji, na osnovu kojeg će biti smanjen broj zaposlenih u toj medijskog kući. Miljanić je na sednici Saveta RTCG kazao da će biti znatno smanjen broj radnih mesta i organizacionih jedinica, a taj proces karakterisaće sažimanje zajedničkih poslova Radija i Televizije.
Biće i smanjen broj rukovodećih radnih mesta, najavio je on. Miljanić je ocenio da će se tim Pravilnikom “ukinuti 20 godina nezakonitosti u RTCG” kao i da bi svi budući direktori taj dokumenat trebalo da drže i brane kao Bibliju”. Miljanić je najavio i da će vlada finanijski pomoći RTCG.
Prema njegovim rečima, rebalansom budzeta, o kojem će se Skupština Crne Gore izjasniti u ponedeljak, biće omogućena isplata optremnina za zaposlene koji budu proglašeni tehnološkim viškom.
Miljanić je dodao da vlada “ne nudi mito”, već ono što je dužna da isplati i ocenio da se ide ka “izlazu iz tunela”, kao i da RTCG na jesen očekuju bolji dani.

Print Friendly, PDF & Email