SEEMO zabrinut

Organizacija za medije jugoistočne Evrope (SEEMO) izrazila je danas zabrinutost zbog pokušaja ubistva novinara Bar

07. Jun 2005

Reading Time: < 1 minute

Organizacija za medije jugoistočne Evrope (SEEMO) izrazila je danas zabrinutost zbog pokušaja ubistva novinara Bardila Ajetija (Bardhyl) na Kosovu, koji se i dalje nalazi u teškom stanju. U saopštenju se navodi da je organizacija, čije se sedište nalazi u Beču, ranije obavešten da se Ajeti žalio da mu je u više navrata prećeno.
“Želeli bi da naglasimo da je ovo samo jedan u seriji napada na novinare na Kosovu. Pre samo godinu dana novinarku ‘Koha ditorea’ Fatmiru Terdevci ranio je nepoznati muškarac, koji još nije pronađen”, podseća SEEMO. SEEMO je ujedno pozvao lokalne i međunarodne vlasti na Kosovu da učine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašle i izvele pred lice pravde odgovorne za napade na novinare u pokrajini.
Novinar dnevnika na albanskom jeziku “Bota sot” Bardil Ajeti teško je ranjen kada je na njega pucano 3. juna iz vozila u pokretu. Ajeti, koji je blizak stranci Demokratski savez Kosova Ibrahima Rugove, ranjen je kod sela Bresalce kod Gnjilana. To je treći novinar dnevnika “Bota sot” koji je napadnut. Prethodno je 2001. godine ubijen novinar tog dnevnika Bekim Kastrati.

Print Friendly, PDF & Email