Orlić kritikovao Poresku upravu

Direktor Direkcije za informisanje Saveta ministara Srbije i Crne Gore Slobodan Orlić oštro je danas kritikovao Pore

16. Jun 2005

Reading Time: < 1 minute

Direktor Direkcije za informisanje Saveta ministara Srbije i Crne Gore Slobodan Orlić oštro je danas kritikovao Poresku upravu Ministarstva finansija Srbije zbog zaplene dela opreme dnevnog lista “Kurir”, odnosno prinudne naplate poreza. Orlić je naveo u pisanoj izjavi da “Kuriru” nije dato ni uobičajenih nekoliko dana da izvrši poreske obaveze, te da to pokazuje “bahatost vlasti i odsustvo političke volje da se nezadovoljstvo kritičkim osvrtima medija na dnevnopolitičke događaje i ličnosti rešava na demokratski način”.
“Svaki pojedinac i institucija ima mogućnost da svoj ugled i integritet štiti bilo demantijem, bilo tužbom sudu, što sam i sam učinio kada je reč o “Kuriru”, čija sam, po mom mišljenju, često neopravdana meta”, naveo je Orlić, saopštila je Direkcija za informisanje.
Orlić je ocenio i da je postupak prema “Kuriru” u eri društvenih reformi i približavanja Evropi loša poruka o karakteru vlasti u Srbiji, koja pokazuje da je “svest o medijima, kao kontroli politike i političara, još uvek daleko od toga da postane realnost”.
Orlić je visoki funkcioner Socijaldemokratske partije, koja je deo Vlade Srbije, na osnovu učešća na izborima na listi G17 Plus.
“Glas javnosti” i “Kurir” optužuju danima ministra finansija i funkcionera G17 Plus Mlađana Dinkića da pokušava da uništi te dve medijske kuće zbog kritičkih tekstova o njemu. Dinkić tvrdi da je vlasnik tih listova Radisav Rodić započeo protiv njega medijsku hajku zbog odbijanja Poreske uprave da mu oprosti deo poreza.

Print Friendly, PDF & Email