Lažni Karadžić

Ekipa produkcijske kuće koja radi emisiju “Nemoguca misija” pokušala je da sa autorima emisije “

14. Jun 2005

Reading Time: < 1 minute

Ekipa produkcijske kuće koja radi emisiju “Nemoguca misija” pokušala je da sa autorima emisije “Insajder” TV B92 napravi skrivenu kameru i na taj nacin diskredituje tu televiziju, ponudivši im lažni intervju sa Radovanom Karadžićem, javio je danas Radio B92. Kako je preneo B92, njihov cilj je bio da ekipu “Insajdera” odvedu u pećinu, gde bi ih sačekao dvojnik Radovana Karadžića, odnosno osoba koja liči na njega.
Autoru emisije “Insajder” Brankici Stanković prošlog petka javio se čovek koji se predstavio kao “Bugi” i ponudio joj intervju sa čovekom sa fotografije koju je pokazao, a koji je ličio na Radovana Karadžića.
Jedini uslov je bio da se razgovor ne emituje u roku od 48 sati od trenutka snimanja i da čitava operacija bude obavljena u ponedeljak.
Sastanak je bio u centru Kučeva, odakle je novinarska ekipa trebalo da bude odvedena do Karadžića. Ekipa “Insajdera” se u meduvremenu raspitala ko bi mogli da budu ljudi koji su ponudili intervju i na sastanak otišla sa skrivenim kamerama i mikrofonima.
B92 je ceo događaj prijavila nadležnim institucijama zbog osnovane sumnje da se radi o pokušaju da se novinar Brankica Stanković fizički povredi, kao i da se nanese šteta RTV B92. Razlog za prijavu bio je i taj što osoba koja se predstavlja kao “Bugi” tvrdi da ima kontakt sa najtraženijim haškim beguncem Radovanom Karadžićem.
Pripadnici policije i Bezbedonosno informativne agencije (BIA), koji su odmah po prijavi B92 otišli i obezbedili mesto događaja, posle kratkog razgovora između autora “Insjadera” i nepoznate osobe, legitimisali su prisutne i u policijskoj stanici od svih uzeli izjave. Autori emisije “Nemoguća misija”, koji su pokušali da naprave skrivenu kameru, autori su CD-a o “Crvenim beretkama”, koji se prodavao uz dnevni list “Kurir”, a nekada su radili i emisiju “Rikošet”, preneo je B92.

Print Friendly, PDF & Email