Izvinjenje crkvi zbog emisije na RTK

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Saša Milenić izvinio se danas episkopu šumadijskom Jovanu zbog emitovanja prve e

06. Jun 2005

Reading Time: < 1 minute

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Saša Milenić izvinio se danas episkopu šumadijskom Jovanu zbog emitovanja prve epizode serijala “Zašto se u crkvi šapuće”, u produkciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), na Radio-televiziji Kragujevac (RTK). Milenić je naveo u izvinjenju da je ta “emisija neodgovorno, nestručno i verovatno, politički tendenciozno, grubo povredila verska osećanja pripadnika Srpske pravoslavne crkve, a time i Ustavom garantovane vrednosti otvorenog građanskog društva”.
Zamenik gradonačelnika naveo je u izvinjenju da svi lokalni zvaničnici dele ocenu o prikazanoj epizodi i zabrinutost što je takva emisija uopšte mogla da zadovolji kriterijume odgovornih u RTK za sadržaj, kvalitet i karakter programa.
“Rešeni smo da pitanje profesionalne odgovornosti rukovodstva u ovom javnom preduzeću upravo na ovom primeru izvedemo do kraja”, naveo je Milenić, koji je zadužen za javno informisanje.
Glavna i odgovorna urednica RTK Gordana Mirović izjavila je agenciji Beta da emitovanje prve epizode iz serijala “Zašto se u crkvi šapuće?” nije povredilo verska osećanja građana, o čemu govori i podatak da posle emitovanja prve epizode 2. juna nije bilo negativnih reakcija crkve, vernika i gledalaca. Gordana Mirović je istakla da je cilj emitovanja tog serijala da se “događaji iz proteklog vremana sagledaju sa svih strana”.

Print Friendly, PDF & Email