Unapređenje tolerancije u medijima

Regionalni seminar “Unapređenje tolerancije u medijima” biće održan u Novom Sadu od 31. maja do 5. juna u

23. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Regionalni seminar “Unapređenje tolerancije u medijima” biće održan u Novom Sadu od 31. maja do 5. juna u organizaciji Udruženja frankofonih novinara Srbije i Crne Gore (UPF SCG) i ambasade Francuske. Na seminaru će učestvovati frankofoni novinari iz deset zemalja – Albanije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Slovačke, SCG i Ukrajine. Predviđeno je učešće po tri novinara iz svake zemlje, uz uslove dobrog znanja francuskog jezika i motivisanosti za temu. Cilj seminara je razmena iskustava, edukacija i stvaranje mreže novinara koji govore francuski jezik.
Ataše za štampu ambasade Francuske u Beogradu Nikola Faj izjavio je danas na konferenciji za novinare da je tema seminara razmena iskustava novinara koji poznaju situaciju manjina.
Faj je rekao da je za seminar izabrana Vojvodina kao mesto bogato etničkim različitostima.
“Mediji mogu da pomognu u izbegavanju krize među raznim kulturnim i etničkim zajednicama”, rekao je ataše za štampu ambasade Francuske u Beogradu. Prema njegovim rečima, “Vodič kroz novinarsku praksu” će biti sastavljen za vreme seminara i posle objavljen.
Seminar će 1. juna u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu otvoriti ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić i francuski ambasador Ig Perne. Na seminaru će učestvovati predsednik i generalni sekretar UPF-a Erve Burž i Žorž Gro. Burž će održati predavanje na temu “Frankofonija kao način širenja kulturnih različitosti”.

Print Friendly, PDF & Email