Susret novinara iz Beograda i Prištine

Odeljenje za demokratizaciju pri Misiji OEBS-a na Kosovu, Misija OEBS-a u Beogradu, Društvo “Majka Tereza

16. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Odeljenje za demokratizaciju pri Misiji OEBS-a na Kosovu, Misija OEBS-a u Beogradu, Društvo “Majka Tereza” i Centar za regionalizam iz Novog Sada, 23. i 24 maja u Beogradu organizuju dijalog predstavnika medija iz Beograda i Prištine. Učesnici skupa, novinari iz Beograda i Prištine govoriće o medijskoj slici na Kosovu i centralnoj Srbiji i izveštavanju medija. Skup će u okviru sesije Civilnog dijaloga, biti održan u beogradskom hotelu “Palas” a otvoriće ga kopredsednici Borda Civilnog dijaloga Živorad Kovačević i Don Lush Gjergji. Na početku skupa, učesnicima će se obratiti i zvaničnici Misija OEBS-a u Beogradu Daglas Vejk (Douglas Wake) i Prištini Johan de Velde. Novinari i urednici beogradskih i prištinskih medija govoriće o mogućnostima saradnje.
U pozivu za učešće na sesiji Civilnog dijaloga na temu “Dijalog medija – BEOGRAD – PRIŠTINA”, Živorad Kovačević, kopredsednik i Aleksandar Popov, direktor Borda Civilnog dijaloga Centra za regionalizam, naveli su da bi on mogao da bude dobra prilika da se nakon tragičnih događaja 1999. godine obnove kontakti ključnih ljudi iz najznačajnijih medija u Srbiji i na Kosovu i otpočne sa uspostavljanjem saradnje.
“Na taj način bi se doprinelo stvaranju pozitivnije opšte atmosfere za otpočinjanje zvaničnog dijaloga Beograd – Priština i stvaranju objektivnije slike u javnosti o ukupnim zbivanjima oko Kosova”, navodi se u pozivu za skup koji su potpisali Kovačević i Popov.

Print Friendly, PDF & Email