Rukovodstvo BBC pristalo na sastanak

Rukovodstvo BBC-a saopštilo je danas da će se sastati sa predstavnicima sindikata čiji su članovi od juče u 24-časovno

24. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Rukovodstvo BBC-a saopštilo je danas da će se sastati sa predstavnicima sindikata čiji su članovi od juče u 24-časovnom štrajku zbog najave da će britanski javni servis smanjiti broj zaposlenih za 20 odsto. Zbog štrajka, BBC je juče otkazao ili skratio većinu emisija koje se emituju uživo na radiju i na televiziji, uključujući i BBC-jev “Vorld servis” (World Service) koji emituje program na stranim jezicima. “Možemo da potvrdimo da smo prihvatili poziv sindikata da se sastanemo danas”, rekao je portparol BBC-a, a prenose agencije.
Sindikati su zapretili da će organizovati još tri obustave rada, od kojih bi jedna 48-časovna počela idućeg utorka, ukoliko ne budu prihvaćeni njihovi zahtevi za 90-dnevnim moratorijumom na smanjenje broja radnika i za garancijom da oni koji budu proglašeni viškom mogu samo dobrovoljno da odu.
“Pozdravljamo poziv na razgovore. Jasno je da u BBC-u ne bi pristali da nas prime da nisu spremni da pregovaraju”, kazao je jedan od vođa štrajkača Džeri Morisej. Povod za štrajk bila je najava generalnog direktora BBC-a Marka Tomsona da će broj radnika smanjiti za oko 4.000.

Print Friendly, PDF & Email