Regionalna konferencija APM-a

Regionalna medijska konferencija o mogućnostima i očekivanjima štampanih medija u regionu biće održana 13. i 14. maj

12. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Regionalna medijska konferencija o mogućnostima i očekivanjima štampanih medija u regionu biće održana 13. i 14. maja u Beogradu, u organizaciji Asocijacije privatnih medija (APM), uz podršku Norveške narodne pomoći. Na skupu u hotelu “Moskva” biće održane radionice koje će voditi Stevan Nikšić iz Centra za profesionalizaciju medija iz Beograda, asistent na Univerzitetu u Sofiji Orlin Spasov, Jovanka Matić sa Instituta društvenih nauka u Beogradu i Manuela Preoteasa iz Centra za nezavisno novinarstvo u Bukureštu.
Radionice će biti posvećene zakonskim odrednicama, tržišnim uslovima i političkim usmerenjima, medijskoj politici Evropske unije i iskustvima u zemljama u tranziciji, izazovima i preprekama tranzicije i budućnosti privatnih medija u Srbiji i Crnoj Gori i jugoistočnoj Evropi.
Predviđene su i individualne radionice o privatnom medijskom sektoru, kroz primere Blic presa i Novinske agencije Beta.
Među učesnicima konferencije su predstavnici medija i stručnjaci iz Beograda, Novog Sada, Podgorice, Sarajeva, Sofije, Skoplja, Bukurešta, Budimpešte i Ljubljane.
Rezultati konferencije, koju će otvoriti predstavnici APM i Svetske asocijacije štampe (WAN), biće predstavljeni na sajtu APM-a (www.apm.org.yu). Diskusije, zaključci i preporuke za buduće aktivnosti biće predstavljeni i kroz štampani bilten.

Print Friendly, PDF & Email