Radionica Balkanske istraživačke mreže

Predavanjem poznatog britanskog novinara i dugogodišnjeg izveštacaca sa Balkana Tima Džude (Tim Judah) u Novom Sadu

29. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Predavanjem poznatog britanskog novinara i dugogodišnjeg izveštacaca sa Balkana Tima Džude (Tim Judah) u Novom Sadu će sutra početi četvorodnevna novinarska radionica, u organizaciji Balkanske istrazivačke mreže. Radionica je namenjena novinarima iz Vojvodine, trajaće do 2. juna, a održaće se u prostorijama Novosadske novinarske škole. Ta radionica je početak tromesečnog višeg novinarskog kursa, koji će pohađati deset mladih novinara iz medijskih kuća širom Vojvodine, saopštila je Balkanska istraživačka mreža.
Kurs se odvija u sklopu trogodišnjeg projekta te organizacije za obuku o izveštavanju o manjinama, koji finansira ambasada Velike Britanije u Beogradu. Novinari iz Velike Britanije i Rumunije održaće predavanja o pisanju reportaža, analizi vesti i izveštavanju o razlicitosti, a polaznici kursa moći će da razmene  iskustva i sa gostujućm predavačma iz Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.
U saopštenju se navodi da će polaznici kursa imati obavezu da pripreme seriju članaka, sa fokusom na Vojvodinu, koji će biti publikovani u Izveštaju o balkanskoj krizi, u izdanju Instituta za izveštavanje o ratu i miru.
Taj Institut je nedavno ustanovio Balkansku istraživačku mrežu kao mrežu lokalnih nevladinih organizacija u regionu, a primarni cilj te organizacije je jačanje istraživačkog novinarstva na Balkanu, navodi se u saopštenju.

Print Friendly, PDF & Email