Pritisci niških vlasti na Medija centar

Direktor programa Medija centra u Nišu Dragan Videnović rekao je danas da iz struktura gradske vlasti već par meseci tr

26. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Direktor programa Medija centra u Nišu Dragan Videnović rekao je danas da iz struktura gradske vlasti već par meseci traju napadi na centar, koji je osnovan 2002. godine uz pomoć donacija ambasade Sjedinjenih Država (SAD). Videnović je rekao agenciji Beta da je primer pritisaka zahtev gradskih vlasti da centar plaća benificiranu cenu za poslovni prostor, koji je ugovorom sa prethodnim gradonačelnikom Niša Goranom Ćirićem dobijen na besplatno korišćenje.
“Prihvatili smo to iako je to bilo kršenje ugovora, ali već sedam meseci iz lokalne vlasti nije stigao nikakvo rešenje o plaćanju zakupnine. U ovom trenutku status centra po pitanju prostora je potpuno neizvestan”, rekao je Videnovich.
On je rekao da se centar do sada nije žalio na gradsku vlast, ali je upozorio da se SAD stalno interesuje za status centra i da postoji stalna briga za ono u šta su uložili novac.
Američki ambasador u SCG Majkl Polt uputio je pre mesec i po dana oštro pismo gradonačelniku Niša Smiljku Kostiću u kojem mu najavljuje mogućnost prekida saradnje zbog informacija da gradska vlast namerava da ukine instutucije koje su osnovane uz finansijsku pomoć SAD.

Print Friendly, PDF & Email