Opštenarodna radio-akcija

“Radio 021” već drugu nedelju u Novom Sadu upriličava susrete sa slušaocima i građanima organizujući op

25. May 2005

Reading Time: 2 minutes

“Radio 021” već drugu nedelju u Novom Sadu upriličava susrete sa slušaocima i građanima organizujući opštenarodni udarnički program na ulicama, trgovima, parkovima i pijacama, svake subote od 11 do 13 sati, sa ciljem da probudi i ohrabri Novosađane ne bi li postali svesni činjenice da su građani, a ne podanici. Pod nazivom “Opštenarodna radio akcija”, a po sećanju na nekadašnje omladinske radne akcije kada se gradila velika Jugoslavija i sloganom “Kad je ORA nije teško”, voditelji, novinari i gosti Radija 021 susreću se sa publikom koja ima priliku da dođe i postavlja pitanja o svemu što ih zanima, a tiče se grada i države u kojoj živimo.
Jovanka Zlatković, direktorka programa “Radija 021” kaže za Danas da nam je, otkako smo dobili Studiju izvodljivosti, aktivizam preko potreban, te da je reakcija slušalaca, odnosno posetilaca ORE, do sada bila odlična.
– Radio 021″ je oduvek bio aktivan sa namerom da građanski aktivizam prenese ne samo preko etra već i u kontaktu, da potakne ljude da ne budu ravnodušni, da ne prihvataju nenormalno za normalno i mire se sa glupostima – kaže ona naglašavajući kao vrlo značajno da je od građana koji su se zatekli ili s namerom dolazili već pristiglo niz predloga za neke nove akcije.
Prema njenim rečima, aktivizam će nam biti preko potreban na ogromnom poslu priključivanju Evropi jer to nije posao tamo nekih u Vladi već svih nas jer zavisi i od toga koliko se, na primer, kulturno ponašamo.
– Jedna od akcija u sklopu ORE ima za cilj traganje za “divljosađanima” koju radimo preko etra ali i na licu mesta pronalazeći necivilizovane oblike i primere ponašanja i javno ukazujemo na njih – objašnjava Jovanka Zlatković i dodaje da se kroz akcije prate i aktuelna zbivanja u gradu, te da će se ORA pojavljivati i na mestima gde se organizuju neke druge manifestacije. Prva akcija ORA održana je 14. maja na Limanskoj pijaci, a završava se zvanično krajem juna, s tim što će se akicja nastavljati i dalje kroz druge oblike promocije. Pored “Radija 021” aktivno učešće u akcijama uzela je i Art klinika, a kako je objašnjeno, to je zato što “smo svi zreli za lečenje”.

Print Friendly, PDF & Email