Mediji i antimediji

Teška situacija i pravno nedefinisano stanje u medijima u Srbiji odraz su opšteg stanja u društvu i politici, ocenjeno

13. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Teška situacija i pravno nedefinisano stanje u medijima u Srbiji odraz su opšteg stanja u društvu i politici, ocenjeno je večeras na tribini Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine (NDNV) u Zrenjaninu. Generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Svetlana Preradović i više drugih učesnika ocenili su da je nagomilane probleme novinara moguće rešiti odgovarajućom zakonskom regulativom, koju bi trebalo da poštuju kako novinari i medijske asocijacije, tako i sve državne institucije.
Na tribini održanoj u klubu “Zeleno zvono”, pod nazivom “Sumrak novinarstva u Srbiji – petak trinaesti”, novinari su govorili o poplavi senzacionalističog novinarstva, govoru mržnje i drugim problemima profesije.
Kao uvodničari su učestvovali predsednik NDNV Dinko Gruhonjić, bivši ministar kulture i informisanja Branislav Lečić, novinar Dimitrije Boarov i publicista i predsednik Upravnog odbora lista “Zrenjanin” Edi Daruši.
Tribina je prva u seriji razgovora pod zajedničkim nazivom “Mediji i antimediji”, koji će biti organizovani u maju i junu u više gradova u Vojvodini, u organizaciji NDNV-a, uz podršku Fonda za otvoreno društvo Srbija.

Print Friendly, PDF & Email