ANEM traži istragu

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) zatražila je danas od državnih organa razjašnjenje kontradikto

13. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) zatražila je danas od državnih organa razjašnjenje kontradiktornih informacija u vezi sa hapšenjem novinara i vršioca dužnosti direktora Informativnog centra Tutin Albina Gegića i snimatelja Tufika Sadovića. Gegić i Sadović uhapšeni su 6. maja, kada im je određen 30-dnevni pritvor zbog navodne sumnje da su izvršili krivično delo oštećenja ili uništenja javnog uređaja. Prema informacijama dobijenim iz Informativnog centra Tutin, Gegiću i Sadoviću je rešenjem istražnog sudije Opštinskog suda u Tutinu određen pritvor, da bi 12. maja bili u pušteni, pošto je Okružni sud u Novom Pazaru po njihovoj žalbi, ukinuo rešenje o određivanju pritvora, podseća ANEM.
Ta asocijacija prenosi navode medija da bi u pozadini hapšenja novinara i snimatelja “mogao biti sukob između Sandžačke demokratske partije, koja je na vlasti u Novom Pazaru, i Liste za Sandžak, koja je na vlasti u Tutinu, te lokalnih opštinskih televizija iz ta dva grada”.
“ANEM ponavlja principijelno protivljenje političkim pritiscima na lokalne javne medije i njihovoj zloupotrebi u dnevnopolitičke svrhe”, navodi se u saopštenju.
To udruženje zatražilo je da se utvrdi odgovornost za neosnovano pritvaranje Albina Gegića i Tufika Sadovića.

Print Friendly, PDF & Email