Završen štrajk u Televiziji Smederevo

Radnici Televizije Smederevo koji su u štrajku od 26. marta 2004. godine, juče su počeli razgovore sa direktorom te med

19. Apr 2005

Reading Time: < 1 minute

Radnici Televizije Smederevo koji su u štrajku od 26. marta 2004. godine, juče su počeli razgovore sa direktorom te medijske kuće kako bi bili vraćeni na posao. Posle odluke Skupštine opštine Smederevo da smeni vršioca dužnosti direktora Jovicu Šešlaka i na njegovo mesto postavi Dragana Kosovca, 36 radnika televizije je počelo štrajk. Pošto novo rukovodstvo ni posle 50 dana od početka štrajka nije uspelo da uđe u prostorije televizije, Kosovac je u junu, tokom noći, sa radnicima demontirao opremu i preneo na drugu lokaciju. U međuvremenu su se neki radnici vratili na posao, a na razgovore sa Kosovcem je došlo njih 15.
Novi direktor lokalne televizije Dragan Kosovac je ponudio štrajkačima posao “prema stručnosti i sposobnostima”. Smenjenom direktoru te medijske kuće Jovici Šešlaku, smenjenom glavnom i odgovornom uredniku Zoranu Mitroviću, uredniku informativnog programa Oliveri Milošević i još nekolicini štrajkača ponuđeno je da nastave rad u televiziji kao komercijalisti.
– Ponuđeno mi je da budem komercijalista što je možda u redu s obzirom na moju školsku spremu, ali nije prema mojim sposobnostima – rekao je agenciji Beta Šešlak.
On je dodao da će o toj ponudi odlučiti posle “konsultacija sa ljudima sa kojima je u štrajku”.
Posao novinara prihvatili su predsednik sindikata “Nezavisnost” Radan Jevtović i član štrajkačkog odbora Biljana Marković dok je Vladimir Košanin, kome je takođe ponuđen posao novinara, dao otkaz. Otkaz je dalo pet radnika, dvoje je prihvatilo posao komercijaliste, a ostali su tražili osam dana da razmisle hoće li se vratiti u televiziju kao komercijalisti. Lokalna televizija sada ima 64 zaposlena, od toga direktor i glavni urednik imaju visoko obrazovanje. Beta

Print Friendly, PDF & Email