Protest protiv direktora TV Apolo

Aktivisti udruženja “Antifašistička akcija Novi Sad” zatražili su danas na protestu na Trgu slobode od

19. Apr 2005

Reading Time: < 1 minute

Aktivisti udruženja “Antifašistička akcija Novi Sad” zatražili su danas na protestu na Trgu slobode od direktora gradske televizije “Apolo” Saše Adamovića da podnese ostavku. “Ovim skupom izražavamo protest protiv direktora TV ‘Apolo’ koji zbog svojih izjava i stavova treba da napusti svoju funkciju”, izjavio je Beti aktivista tog udruženja koji se predstavio kao Željko.
Na plakatima i lecima koji su građanima deljeni uoči današnjeg skupa nalaze se citati, koje je Adamović, svojevremeno, navodno izrekao na promociji knjige “Poslednji Evropljani” Dragoša Kalajića u Novom Sadu.
Pored ostalih, navode se citati:”Kada kažem Evropljanin mislim na sve belce”, “Ja sam u pariski metro ušao kao turista, a izašao kao rasista” i “Uskoro će beli Evropljani,  hrisćani i heteroseksulaci živeti svaki dan u strahu da ne budu ubijeni”.
Adamović je juče negirao da je ikada izjavio tako nešto i najavio tužbu za klevetu protiv organizatora akcije. Pred završetak protesta nekoliko desetina učesnika otišlo je u prostorije TV “Apolo” gde su Sašu Adamovića pozvali da podnese ostavku, ali je ubrzo došla policija i od njih zatražili da napuste zgradu poslovnog centra “Apolo”.
Po izlasku iz zgrade pripadnici policije, koji su na Trg slobode došli sa šest vozila i dve marice, legitimisali su učesnike skupa, a od jednog od njih, za koga su rekli da je prijavio skup pa je samim tim i organizator, zatražili da pođe u policiju na informativni
razgovor, što je on odbio.
Na pitanje zbog čega vrše legitimisanje, zamenik komandira policije je Beti rekao “da je u pitanju rutinska kontrola i da time samo žele da identifikuju učesnike protesta”.

Print Friendly, PDF & Email