Plakati protiv direktora TV Apolo

Centar Novog Sada jutros je osvanuo oblepljen plakatima na kojima se direktor gradske televizije “Apolo̶

18. Apr 2005

Reading Time: < 1 minute

Centar Novog Sada jutros je osvanuo oblepljen plakatima na kojima se direktor gradske televizije “Apolo” Saša Adamović optužuje za antisemitske i rasističke izjave i traži se njegova smena. Plakat je potpisan sa “Antifašistička akcija Novi Sad”, a ista organizacija delila je u petak uveče i letke protiv Adamovića, pozivajući građane na protestni skup, koji bi trebalo da bude održan sutra u 14 sati na centralnom Trgu slobode.
“Ovakav čovek ne može biti direktor gradske televizije. Smrt fašizmu!”, pisse na plakatu, na kojem je i fotomontaža Adamovića u nacističkoj nemačkoj uniformi. Na plakatu se nalazi nekoliko citata, koje je Adamović, navodno, svojevremeno izrekao na novosadskoj promociji knjige “Poslednji Evropljani” Dragoša Kalajića.
Navode se citati: “Kada kažem Evropljanin mislim na sve belce”, “Ja sam u pariski metro ušao kao turista, a izašao kao rasista” i “Uskoro će beli Evropljani, hrišćani i heteroseksulaci živeti svaki dan u strahu da ne budu ubijeni”.
“Gde danas možemo da vidimo tragove Evrope? Vidim ih u Milanu Martiću, i u Radovanu Karadžiću, i u Ratku Mladiću”, navodno je rekao Adamović, a piše na plakatu.
Adamović je za današnji novosadski “Građanski list” negirao da je ikada izjavio tako nešto i najavio tužbu za klevetu protiv organizatora ove akcije.

Print Friendly, PDF & Email