Mediji da pomognu ugroženom stanovništvu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputilo je večeras medijima u Srbiji i Vojvodini apel da što više pažnje posvete

22. Apr 2005

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine uputilo je večeras medijima u Srbiji i Vojvodini apel da što više pažnje posvete vestima koje se tiču poplava na području srednjeg Banata. “Apelujemo na medije da javnost pravovremeno informišu o katastrofi koja je zadesila Banat”, navodi se u saopštenju NDNV, i dodaje da mediji treba da utiču na javnost, nadležne državne organe i privredne subjekte na pružanje svake vrste pomoći i osećaj solidarnosti sa ugroženim stanovništvom.
Ovo udruženje apelovalo je na medije da izbegavaju senzacionalistički pristup ovoj temi, ali da javnost, a pogotovo stanovništvo ugroženih područja, pravovremeno i sveobuhvatno obaveštavaju o opasnostima od poplava i opasnostima od posledica poplava.
“Apelujemo na medije da sa merom lokalnom stanovništvu ukažu na epidemiološko-higijenske opasnosti koje prete i koje će tek da prete, kada se voda povuče sa poplavljenih područja i iza sebe ostavi porušene kuće, uginulu stoku i ostale životinje, neispravnu vodu za piće”, piše u saopštenju.
“Ako smo, kao mediji, pali na ispitu solidarnosti sa postradalim stanovništvom Azije, nakon talasa cunamija, sada pokažimo da smo sposobni za osećaj solidarnosti sa stanovništvom Banata”, dodaje se u saopštenju.

Print Friendly, PDF & Email