Privatizacija kompanije “Novosti”

Direktor Direkcije Saveta ministara za informisanje Slobodan Orlić saopštio je danas da će privatizaciju kompanije

01. Mar 2005

Reading Time: < 1 minute

Direktor Direkcije Saveta ministara za informisanje Slobodan Orlić saopštio je danas da će privatizaciju kompanije “Novosti” obaviti Vlada Srbije u saradnji sa Savetom ministara, koji će odlučivati o privatizaciji 30 odsto državnih akcija u toj kompaniji. Orlić je izrazio zadovoljstvo što je jučerašnji sastanak kod premijera Srbije Vojislava Koštunice pokazao da Savet ministara i Vlada Srbije u potpunosti poštuju Ustavnu povelju, na temelju koje Državna zajednica sprovodi Sporazum o osnivačkim pravima u kompaniji “Novosti”, jer je njihov osnivač bila Savezna Republika Jugoslavija.
“To je poruka i domaćoj i međunarodnoj javnosti da su Savet ministara, Vlada Srbije i Vlada Crne Gore postigli punu saglasnost oko uređivanja ove važne oblasti”, ocenio je Orlić u saopštenju.
Prema njegovim rečima, odluku da se dovši privatizacija 30 odsto državnih akcija u “Novostima”, podržava i najveći broj malih akcionara kompanije koji poseduju 70 odsto akcija.
Orlić je pozvao sve organe “Novosti”, da u skladu sa svojim odgovornostima, sačuvaju kompaniju i list “Večernje novosti” od “svake neodmerenosti i pojedinačnih interesa, u interesu njenih čitalaca, akcionara, države i najšire javnosti”.

Print Friendly, PDF & Email