Počeo Sajam medija u Novom Sadu

Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović izjavio je danas da medijska sfera u Srbiji mora da se regulise i da se stane

02. Mar 2005

Reading Time: < 1 minute

Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović izjavio je danas da medijska sfera u Srbiji mora da se regulise i da se stane na put haosu koji trenutno vlada. Otvarajući Sajam medija na Novosadskom sajmu, ministar je rekao da će vrlo brzo početi primena Zakona o radiodifuziji i sređivanje haosa u etru.
“U mnogim stvarima smo još u kamenom medijskom i marketinškom dobu i moramo se zalagati za uspostavljanje tržišta jer bez toga necehmo ni imati prave medije”, rekao je on.
Kojadinović je rekao da je Vlada Srbije spremna da sasluša predstavnike medija i medijskih udruženja, kako bi se postavili zdravi temelji za dalji razvoj. Sajam medija traje do petka, 4. marta i na njemu će se predstaviti neke od vodećih domaćih medijskih kuća. U okviru sajma biće održano i više tribina, promocija i prezentacija, na teme socijalnog položaja novinara u Srbiji, zanimanja i zvanja u elektronskim medijima, zakona o oglašavanju, piraterije, interneta, kao i pregled medijske scene u Srbiji.
U sklopu Sajma medija biće uručena i novinarska nagrada “Petar Davidović”, koju Novosadski sajam dodeljuje za uspešno novinarsko praćenje sajamskih događaja.
Na Sajmu medija nastupiće i trgovci audio i video opremom za medijske kuće.

Print Friendly, PDF & Email