Ove godine pretplata na RTS

Ministar kulture i informisanja Srbije Dragan Kojadinović izjavio je da su elektronski mediji u Srbiji u teškoj situa

02. Mar 2005

Reading Time: < 1 minute

Ministar kulture i informisanja Srbije Dragan Kojadinović izjavio je da su elektronski mediji u Srbiji u teškoj situaciji i podsetio da je predloženo da se rok za privatizaciju elektronskih medija produži za godinu dana, do 22. aprila 2006. godine. Upitan o budžetskim izdvajanjima za Radio-televiziju Srbije, ministar je odgovorio da je budžet za RTS “nezavisan”, da je samo “prislonjen na Ministarstvo za kulturu” i da ne ugrožava budžete drugih kulturnih institucija.
Kojadinović je rekao da je budžet nacionalne televizije sa prošlogodišnje 3,2 milijarde dinara smanjen na 2,5 milijardi, “jer se očekuje da će krenuti pretplata”.
On je najavio da će njegovo ministarstvo za nekoliko dana pokrenuti inicijativu da se “primenjuje i zakon kada je u pitanju pretplata”. “Dolazi vreme kada sve što se koristi mora i da se plati”, kazao je Kojadinović.
Kojadinović je rekao da Ministarstvo kulture “pokušava” da oslobodi izdavače “teških poreskih nameta”. Porez na dodatu vrednost koji se plaća na knjige je osam odsto, pri čemu izdavači imaju pravo na odbitak.

Print Friendly, PDF & Email