Novinarski zahtev upućen Maji Gojković

Novinari novosadskih medija i dopisnici većine beogradskih uputili su danas zahtev gradonačelniku Maji Gojković da

16. Mar 2005

Reading Time: < 1 minute

Novinari novosadskih medija i dopisnici većine beogradskih uputili su danas zahtev gradonačelniku Maji Gojković da u roku od nedelju dana održi prvu ovogodišnju konferenciju za novinare. “U skladu sa Vašim obećanjem od 10. marta 2005. godine da ćete zakazati i održati konferenciju za novinare (KZN) kada to od Vas zatraže novinari, tražimo da u roku od 7 dana održite KZN”, navodi se u zahtevu koji je upućen Gojkovićevoj.
Novinari su prepustili gradonačelnici da sama odredi vreme i dan održavanja KZN koja ne bi imala određenu temu.
“Vaš posao bi bio da posle više od četiri meseca od stupanja na dužnost gradonačelnika Novog Sada izdvojite minimum sat vremena da novosadskim novinarima odgovorite na mnogobrojna pitanja, kako bi Novosađani preko medija bili bolje informisani o svim pitanjima koja su od javnog interesa za funkcionisanje grada”, stoji u zahtevu.
Maja Gojković je poslednju konferenciju za novinare održala prilikom inauguracije na mesto gradonačelnika Novog Sada, u novembru prošle godine. Od tada se pred novinarima pojavljivala samo prilikom protokolarnih aktivnosti, na kojima joj nije bilo moguće postavljati pitanja.
Današnji zahtev su pored ostalih potpisali novinari “Blica”, “Danasa”, “Glasa javnosti”, RTV “B92”, “Večernjih novosti”, “Dnevnika”, TV “Novi Sad”, Radija “021”, Novinske agencije “Beta” i većine novosadskih medija među kojima i gradske TV “Apolo”.

Print Friendly, PDF & Email