Dinkić optužen za pritisak na medije

Vlasnik dnevnih listova “Glas javnosti” i “Kurir” Radisav Rodić optužio je danas ministr

02. Mar 2005

Reading Time: < 1 minute

Vlasnik dnevnih listova “Glas javnosti” i “Kurir” Radisav Rodić optužio je danas ministra finansija Mlađana Dinkića da je inicirao “upad mobilnih inspekcijskih ekipa” u zgradu u kojoj su redakcije tih listova. Rodić u saopštenju navodi da su inspektori juče ponovo došli u zgradu u Vlajkovićevoj ulici, bez poštovanja kućnog reda i pravilnog identifikovanja prilikom ulaska i da su je napustili pošto im je zabranjeno da u zgradi “presreću i legitimišu zaposlene”.
On navodi da je Dinkić to učinio uz pomoć direktora Uprave javnih prihoda Vladimira Ilića i podseća da se isti problem dogodio i pre nedelju dana kada su “Glas” i “Kurir” posetile dve ekipe finansijske policije.
“Juče su ove redakcije okupirali protivpožarni inspektori, inspektori za opštenarodnu odbranu i društvenu samozaštitu, poljoprivredni inspektori i mobilno upućeni inspektori u direkciju i redakcije”, saopštio je Rodić.
On navodi da “se ponavlja teror prema medijima koji je bio karakterističan za režim Slobodana Miloševića” i dodaje da je u pitanju Dinkićev “puki revanšizam zbog objavljivanja feljtona ‘Demokratska pljačka Srbije’ u Glasu javnosti”. Rodić navodi u saopštenju i da su mu stigle brojne telefonske i pismene pretnje i upozorenja.

Print Friendly, PDF & Email