Produžen rok za privatizaciju štampe

Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović izjavio je danas da će rok za privatizaciju štampanih medija biti produže

14. Feb 2005

Reading Time: < 1 minute

Ministar kulture Srbije Dragan Kojadinović izjavio je danas da će rok za privatizaciju štampanih medija biti produžen za godinu dana. “Zakonom o javnom informisanju koji je usvojen 22. aprila 2003. godine određeno je da štampani mediji budu privatizovani do 22. aprila ove godine, ali pošto mnogi mediji nisu spremni za privatizaciju, smatramo da bi taj rok trebalo produžiti”, rekao je Kojadinović Radio Pirotu. Prema njegovim rečima, taj rok bi trebalo da bude usklađen sa rokom predviđenim za privatizaciju elektronskih medija, koji bi trebalo da budu privatizovani do polovine 2006. godine.
Ministar kulture je najavio i da će biti promenjeno Uputstvo o privatizaciji štampanih medija. “Radiodifuzni savet će početi da radi za mesec dana, a to znači da će početi da će početi i prava primena Zakona o radiodifuziji koji se ne primenjuje tri godine”, rekao je Kojadinović, i dodao da će “uskoro početi zavođenje reda u haosu zvanom etar”.
Ministar kulture je naveo i da će jasno biti određeno koji će mediji imati “karakter regionalnog medija i kakva će biti sudbina tih medija”. “Sada u mnogim delovima Srbije predstavnici medija pokušavaju da se dogovore o nekom ukrupnjavanju medija, kako bi uspeli da zauzmu bolju poziciju pred predstojeće sređivanje stranja u radiodifuziji i privatizaciji”, rekao je Kojadinović.

Print Friendly, PDF & Email